Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

16 fok, és leszerelt hőmérők az iskolákban

10perc.hu
2022. 12. 14.
16 fok, és leszerelt hőmérők az iskolákban

Inkább leszerelik a hőmérőket több iskolában, hogy ne derüljön ki, milyen hideg van bent.

Lezárták a radiátorokat és mindössze 16 fok van egy kőbányai általános iskola folyosóin – derült ki az RTL Híradó tudósításából.

Az intézmény könyvtárosa elmondta, hétfő reggel a könyvtárban is csak 17 fokot mért, pedig az állami előírás alapján legalább 20 fokra kell felfűteni az általános iskolákat. A könyvtáros állítása szerint ez az első és a második emelet termekben teljesül is. A földszinten viszont nem, ráadásul a tanítás után letekerik a fűtést az egész intézményben.

„A folyosón ma konkrétan 16 fokot mértem. Ott a radiátorok le vannak zárva, nem szabad bekapcsolni, ezért a folyosókon mindenhol hideg van.”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tud olyan iskoláról, ahol éjszaka és hétvégén kevésbé fűtik az iskolákat, valamint ahol a hőmérőket is leszerelték azért, hogy a tanárok ne mérhessék a hőmérsékletet.

A Híradó az ügyben levelet küldtünk a Kelet-Pesti Tankerületi Központnak. Azt írták válaszul, hogy a kőbányai iskolában legutóbb december másodikán végeztek helyszíni ellenőrzést és akkor nem mértek kevesebbet az előírtnál, az iskolából pedig azóta sem érkezett panasz a tankerülethez.



Főkép forrása:
Wikimedia Commons/Globetrotter19 (Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 2018. február)

További cikkek