Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hiába 100 forint az ársapkás magyar tojás, ha a behozott lengyel tojás 66 forintba kerül

10perc.hu
2022. 11. 30.
Hiába 100 forint az ársapkás magyar tojás, ha a behozott lengyel tojás 66 forintba kerül

Nagy István agrárminiszter bejelentette, nem nálunk drágák az élelmiszerek, hanem utolértük a piaci árakat, és úgy véli, maximum nyárig tarthatóak meg a hatósági árak.

Egy biztos, előbb vagy utóbb vége lesz a háborúnak, illetve megáll az infláció növekedése. Mindenesetre Nagy István agrárminiszter szerint nem lesz az élelmiszerpiaci árakban teljes a visszarendeződés, rendeződni fognak az árak.

Az ársapkák a miniszter szerint a jövő év derekáig maradhatnak. Ugyanis a tárcavezető az agroinform.hu kérdésére elárulta a kiugró magyar élelmiszerdrágulás nem azért van, mert itt minden annyira drága lenne, hanem egyszerűen most értük utol a világpiaci árakat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nem kell pánikolnia senkinek, nem lesz áruhiány, nem kell bespájzolni sem. Elmondta, hogy éppen ezek az indokolatlan, pánikszerű vásárlások okozzák az átmeneti áruhiányt.


Az ársapkás 100 forintos magyar tojásnál jóval olcsóbb, akciós 66 forintos lengyel tojás megjelenése tovább mélyítette a hazai termelők gondjait   Fotó: Freepik


A tojást is felvásárolták, amikor hatósági áras lett, és mostanra kiderült, hogy az ársapkás 100 forintos magyar tojásnál jóval olcsóbb, akciós 66 forintos lengyel tojás megjelenése tovább mélyítette a hazai termelők gondjait. Vélhetően a lejárathoz közeli szavatosságú tojás érkezhetett Lengyelországból, hiszen az még a lengyeleknek sem érné meg, hogy szállítási költséggel együtt is ennyiért értékesítsék a friss terméket.

Egyébként a tojás esetében a megállapodás szerint csak a csomagolók importálhatnak terméket, a kereskedők nem, azaz az olcsó tojás is ezen a csatornán kerülhetett valahogy a magyar polcokra. A tojásfronton fellépő hiány miatt válhatott szükségessé, hogy olcsó tojást hozzanak be.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek