Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Közel kétmillió Hondát hívnak vissza kormányzási probléma miatt

10perc.hu
2024. 10. 11.
Közel kétmillió Hondát hívnak vissza kormányzási probléma miatt

A Honda Motor bejelentette, hogy közel kétmillió autót és SUV-t hív vissza Észak-Amerikában egy kormányzással kapcsolatos hiba miatt, amely növelheti a balesetek kockázatát.

A visszahívás a 2022 és 2024 között gyártott járműveket érinti, köztük a Civic, Civic Type R, CR-V, HR-V, Acura Integra és Integra Type S modelleket - számolt be róla az autopro.hu.

A probléma súlyosabb, mint azt eredetileg gondolták: 1,7 millió jármű érintett az Egyesült Államokban, 240 ezer Kanadában, és 58 ezer Mexikóban. A Honda közlése szerint 2021 óta több mint 10 ezer garanciális igényt kaptak a hibával kapcsolatban. Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hatósága (NHTSA) pedig már 2023 márciusában elindította a vizsgálatát az ügyben.

A visszahívás oka egy hibásan gyártott kormánymű, amely súrlódást okozhat, ezáltal megnehezítve a kormányzást. A hiba következményeként a jármű szokatlan hangokat adhat, és a vezető nagyobb erőt igényelhet a kormányzás során, különösen alacsony futásteljesítményű autóknál. Az NHTSA szerint tavaly 13 baleset hozható összefüggésbe a hibával, ezek közül 11 sofőr jelezte, hogy a kormányzás nehézsége miatt veszítette el az irányítást az autó felett, és ezért letért az útról.

Főkép forrása:
Yokohama Tire Facebook
Címkék:
#Autó

További cikkek