Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Volkswagen Polo: Negyven év után búcsúzik az európai piacról

10perc.hu
2024. 09. 23.
Volkswagen Polo: Negyven év után búcsúzik az európai piacról

A Volkswagen bejelentette a Polo gyártásának befejezését Európában, hogy a spanyol gyárat villanyautók gyártására alakítsák át. 

A Volkswagen bejelentette, hogy Spanyolországban befejeződik a Polo gyártása, ezzel a gyár átépítéséhez készülnek, hogy 2026-ra villanyautókat állítsanak elő - írta a TotalCar. A Polo, amely mintegy negyven év után távozik a kontinens gyártósorairól, továbbra is elérhető lesz, mivel Dél-Afrikában még gyártják és onnan exportálják Európába.

Az ANE értesülései szerint a Volkswagen spanyolországi gyára ezzel megkezdheti az elektromos autó gyártásra való átállást, ahol nemcsak a németek, hanem a csehek elérhető árú villanyautója, a Skoda Epiq is készülhet 2026-tól. Az Epiq, amely tízmillió forint alatti áron érkezik, 2025-ben debütál, és ugyanarra a friss MEB Entry platformra épül, mint a Volkswagen ID 2all.

A gyártás megszüntetése ellenére a belső égésű motorral hajtott T-Cross és Taigo kis SUV-k továbbra is a pamplonai üzemben készülnek. Az idei év első nyolc hónapjában a Volkswagen 90 107 darab Polót értékesített, ezzel Európa 8. legkelendőbb kisautója lett. A gyártás 1984-es megkezdése óta összesen 8,4 millió Polót gyártottak, az utolsó modell pedig júliusban hagyta el a gyártósort.


Főkép forrása:
Volkswagen Centrum-Óbudai Autójavító Kft. Facebook oldala
Címkék:
#Autó

További cikkek