Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Leépítések jöhetnek a Volkswagennél

10perc.hu
2024. 09. 17.
Leépítések jöhetnek a Volkswagennél

A Volkswagen drámai átalakításokra készül, amelyek jelentős hatással lehetnek a német gyártó munkahelyeire és működésére.

A Volkswagen jelentős lépésekre készül, amelyek alapvetően átalakíthatják a vállalat működését és hatással lehetnek több ezer munkahelyre. Az új fejlemények alapján a Volkswagen akár több gyárat is bezárhat Németországban, ami először fordulhat elő a márka 87 éves történetében. A cég célja, hogy 2026-ig 10 milliárd eurót takarítson meg költségein, ami több mint 4000 milliárd forintnak felel meg. A Jefferies elemzői szerint a leépítések akár 15 ezer munkahely megszűnését eredményezhetik - közölte a vezess.hu.

A Volkswagen tervei között szerepel, hogy az idei év utolsó negyedévében 4 milliárd eurós céltartalékot képezzen, amely több mint 1500 milliárd forintnak felel meg. Ez a lépés az elemzők szerint a felügyelőbizottság megkerülésével történhet, ha a gyárbezárások mellett döntenek.

Az utóbbi időszakban a Volkswagen jelentős költségnövekedéssel és éles piaci versennyel szembesült, különösen az elektromos átállás miatt. Az elemzők arra számítanak, hogy a konszern akár öt németországi üzem bezárását is mérlegelheti, bár korábban úgy tűnt, hogy legfeljebb két-három üzem zárhat be. Az elektromos járművek piaci versenyének élesedése, különösen a Teslával és a kínai gyártókkal, tovább növelte a Volkswagen kihívásait.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek