Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Téves e-mailcím miatt vontak ki egy autót a forgalomból

10perc.hu
2024. 09. 10.
Téves e-mailcím miatt vontak ki egy autót a forgalomból

Egy magyar autós nyolc hónappal korábbi gyorshajtás miatt került kellemetlen helyzetbe.

Nem fizette be a 30 ezer forintos bírságot, így a hatóság kivonta autóját a forgalomból. Az értesítést a rendőrség a cégkapura küldte, de a sofőr ezt sosem látta, mivel egy ritkán ellenőrzött emailcím volt hozzákapcsolva - írta az ACNews. Így „öt nappal később kézbesítettnek minősítették a levelet (mintha csak egy ajánlott levél lett volna), 30 nappal később pedig törlődött az egész” – írta a szmo olvasója.

Az autós csak akkor értesült a problémáról, amikor biztosítója levélben figyelmeztette, hogy szeptembertől felfüggesztik a biztosítást. „Azonnal felmentem az ügyfélkapun keresztül elérhető gépjármű nyilvántartásba, és döbbenten láttam, hogy a kocsi tényleg nincs forgalomban. Már január eleje óta” – panaszolta az olvasó. Megdöbbentő számára, hogy közben az autó áprilisban gond nélkül átment a műszaki vizsgán, és a casco biztosítást is meghosszabbították.

Nyomozni kezdett az ügyben, és végül kiderítette, hogy egy tavaly nyári gyorshajtási bírság miatt vonták ki a forgalomból az autóját. A probléma gyorsan megoldódott: az online befizetés után „negyed óra múlva a kocsit vissza is helyezték a forgalomba”. Az olvasó elismerte hibáját, amiért nem ellenőrizte rendszeresen a cégkapus értesítéseket. „Egy olyan e-mail cím volt beállítva, amit szinte sohasem néztem – tette hozzá.

Címkék:
#Autó

További cikkek