Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A magyaroknak több mint egy évnyi keresetükbe kerül használt autót venni

10perc.hu
2024. 09. 10.
A magyaroknak több mint egy évnyi keresetükbe kerül használt autót venni

A carVertical kutatása szerint Magyarországon 11,2 hónapnyi kereset szükséges egy használt autó vásárlásához, ami jelentősen meghaladja az európai átlagot.


A carVertical friss kutatása szerint a használt autók megfizethetősége jelentősen eltér Európa országai között. Magyarországon az átlagos használt autó megvásárlása több mint 11 hónapnyi keresetet jelent. Ez a szám magasabb, mint számos európai országban, ahol az autóvásárlás általában kevesebb munkát igényel.

A kutatás alapján Magyarország a 8. helyen áll, a magyaroknak 11,2 hónapnyi fizetésükbe kerül egy használt autó. Ezzel szemben például Szlovákiában 7,2 hónap, míg Ausztriában 10,9 hónap szükséges az autó vásárlásához. Portugáliában a legnagyobb a különbség, ahol 22,4 hónapnyi munkára van szükség. A finn vásárlóknak a legkevesebb időt, csupán 2,7 hónapot kell dolgozniuk az autóért.

A kutatás szerint az autópiac stabilizálódik, a használtautók ára enyhén csökken, és a piacon egyre szélesebb választék érhető el. Matas Buzelis, a carVertical szakértője megjegyzi, hogy a használtautó-piac helyzete javult az előző évhez képest, mivel az egytulajdonosú autók száma növekedett, ami kedvezőbb feltételeket teremt a vásárlók számára.

Címkék:
#Autó

További cikkek