Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Mini Cooper SE: Globális visszahívás tűzveszély miatt – magyar autók is érintettek

10perc.hu
2024. 09. 06.
Mini Cooper SE: Globális visszahívás tűzveszély miatt – magyar autók is érintettek

A Mini Cooper SE modellek akkumulátorainál szigetelési probléma miatt tűzveszély lépett fel. Globálisan 140 ezer autót érint, ezek között néhányat Magyarországon is.


Az előző generációs Mini Cooper SE modellek akkumulátoraival problémák adódtak: nem megfelelő szigetelés miatt nedvesség kerülhet az áramforrásokba, ami tűzveszélyes lehet. Az Egyesült Államokban már 12 ezer autót hívtak vissza, de a probléma globálisan 140 ezer Mini-t érint, köztük több Magyarországon található példányt is - közölte az Index.

Az országos BMW Group tájékoztatása szerint 409 autó lehet potenciálisan érintett Magyarországon. Az érintett modellek 2018 novembere és 2024 januárja között készültek. A gyártó azt kéri, hogy a Mini-tulajdonosok minél hamarabb keressenek fel egy szervizt, ahol ellenőrzik az akkumulátorokat.

A problémát egy minőség-ellenőrzés során fedezték fel: az akkumulátorok háza nincs teljesen lezárva, ami lehetővé teszi, hogy nedvesség kerüljön az áramforrásokba. Ha a hiba jelentkezik, az autó egy hibaüzenetet ad, és az akkumulátorok bármikor, akár menet közben is leállhatnak, vagy ki is gyulladhatnak. A gyártó frissítést is kiadott, amely az áramforrások töltöttségét 30 százalék alá csökkenti, ezáltal csökkentve a tűzveszély kockázatát.


Főkép forrása:
Chanokchon/Wikimedia Commons

További cikkek