Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Az amerikai rendőrség le akart foglalni egy Teslát, mert bizonyítékot rögzített egy bűnesetnél

10perc.hu
2024. 09. 06.
Az amerikai rendőrség le akart foglalni egy Teslát, mert bizonyítékot rögzített egy bűnesetnél

Az autó kamerája rögzíthette egy bűncselekmény bizonyítékait, ezért a rendőrség le akarta foglalni azt.

A Tesla járművek kamerarendszere folyamatosan rögzíti a környezetükben történő eseményeket vezetés közben. A parkoló autók esetében pedig a Sentry névre keresztelt védelmi funkció kapcsol be, amely felvételeket készít a közvetlen környezetről, ha a tulajdonos aktiválja azt. Ezek a felvételek az autóban lévő adathordozóra mentődnek, és gyakran hasznosak lehetnek a hatóságok számára bűncselekmények felderítésénél.

Az Autoevolution beszámolója szerint egy kanadai turista Tesláját az oaklandi rendőrség majdnem elvontatta, hogy bizonyítékokat szerezzen egy gyilkossági ügyhöz kapcsolódóan. 

A rendőrök megpróbálták elérni a tulajdonost, de mivel nem kaptak választ, parancsot kaptak az autó elszállítására. Az autó gazdája végül az utolsó pillanatban bukkant fel, és beleegyezett, hogy átadja a felvételeket, így a Tesla megúszta az elvontatást.

Nem ez volt az első ilyen eset, az elmúlt két hónapban háromszor is vontattak már el autókat hasonló okokból. 

A Teslák kamerái már többször bizonyultak értékes eszköznek a bűnüldözésben:

januárban például a Sentry felvételei segítettek azonosítani egy elkövetőt, aki szándékosan elgázolt valakit és elmenekült. Egy másik esetben pedig egy parkoló Tesla rögzítette egy fegyveres konfliktus részleteit, mely öt ember részvételével zajlott.

A Teslák kamerarendszere tehát egyre fontosabb szerepet játszik a bűncselekmények felderítésében, és hasznos eszközzé vált a hatóságok számára a bizonyítékok begyűjtésében.

Címkék:
#Tesla

További cikkek