Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

1,8 milliárdért hallgathatjuk meg az Ismerős Arcok Nélküled című dalát

10perc.hu
2024. 09. 06.
1,8 milliárdért hallgathatjuk meg az Ismerős Arcok Nélküled című dalát

Szeptember 5-én átadták Magyarország harmadik zenélő útszakaszát a 21-es főút Hatvan és Lőrinci közötti szakaszán.

Az 550 méter hosszú út különlegessége, hogy az Ismerős Arcok Nélküled című dalának egy részletét adja elő, amennyiben a sofőrök pontosan 80 km/h sebességgel haladnak rajta. A dallam megszólaltatásához az aszfaltot speciálisan bordázták, ahol a barázdák elhelyezkedése adja a különböző hangokat, és a burkolati jelek precíz kivitelezése biztosítja a pontos dallamot.

A fejlesztést az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a HE-DO Építő Zrt. végezte, a beruházás költsége pedig nettó 1,8 milliárd forintot tett ki. 

Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára a beruházást átadó sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ez a fejlesztés a 21-es út fejlesztési programjának koronája, míg Szabó Zsolt országgyűlési képviselő szerint a zene és az út egyaránt összeköti a magyarokat, megteremtve ezzel egy közös élményt az egész nemzet számára.

A zenélő útszakasz egyike a három magyarországi zenélő utaknak, korábban a 67-es úton a Republic együttes „67-es út” című dala, a 37-es úton pedig az „Érik a szőlő” című népdal vált hallhatóvá a közlekedő autók által.


Főkép forrása:
Máthé Zoltán/MTI

További cikkek