Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Xiaomi hárommilliót veszít minden eladott autóján

10perc.hu
2024. 08. 23.
Xiaomi hárommilliót veszít minden eladott autóján

A Xiaomi autóipari terjeszkedésre összpontosít, bár minden eladott autóján 3 millió forintot veszít.



A Xiaomi elkötelezetten törekszik arra, hogy a villanyautópiac egyik meghatározó szereplőjévé váljon, még akkor is, ha jelenleg komoly veszteségeket szenved el - írta a Totalcar.

Bloomberg beszámolója szerint a Xiaomi körülbelül 60 ezer jüant, azaz csaknem hárommillió forintot veszít minden egyes eladott autóján. Ennek ellenére a vállalat pénzügyi igazgatója, Alain Lam hangsúlyozta, hogy jelenleg a növekedés a legfontosabb, nem pedig a nyereség. „Jelenleg inkább a növekedésre összpontosítunk, mint a nyereségességre” – mondta Lam.

A Xiaomi már tervezi következő modelljét, egy SUV-t, amely a Tesla Model Y versenytársa lehet. A legkorábban 2025-ben piacra kerülő modell mellett várhatóan hamarabb megjelenik a SU7 szedán sportos változata, az Ultra. Emellett a vállalat egy új területet is vásárolt Pekingben, ahol bővíteni szeretnék gyártási kapacitásukat.

Jelenleg a Xiaomi csak Kínában értékesít járműveket, de terveik között szerepel az európai piacra való belépés is. Lam szerint a vállalat globális jelenlétet szeretne, de elsődleges céljuk a kínai piac igényeinek kielégítése.

Főkép forrása:
Totalcar.hu Facebook oldala
Címkék:
#Autó

További cikkek