Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jelentős áremelést jelentett be a Tesla

10perc.hu
2024. 08. 13.
Jelentős áremelést jelentett be a Tesla

A Tesla drasztikusan megemelte a Cybertruck árait, miközben eltűnt a legolcsóbb modell a kínálatból.

A Tesla nemrégiben drasztikus áremelést hajtott végre a Cybertruck modelljeinél, miközben a legolcsóbb változat, amely korábban 61 ezer dollárért volt elérhető, teljesen eltűnt a vállalat weboldaláról - közölte a hvg.

Elon Musk eredetileg 2019-ben ígérte meg, hogy a Cybertruck már 2021-től elérhető lesz 40 ezer dolláros áron, azonban a modell csak 2023-ban került gyártásba, és az ígért olcsóbb verzió végül sosem vált elérhetővé.

A mostani áremelés érinti a dupla motoros, összkerékhajtású modellt, amelynek ára 80 ezerről 100 ezer dollárra emelkedett, valamint a tripla motoros, Cyberbeast csúcsmodellt is, amelynek indulóára most már 120 ezer dollár. Az áremelkedés mellett a hivatalosan kommunikált hatótáv is csökkent: az olcsóbb verziónál 547 kilométerről 512 kilométerre, míg a drágább modell esetében 515 kilométerről 484 kilométerre.

A Cybertruck jelenleg az Egyesült Államokon kívül Kanadában és Mexikóban is elérhető, azonban Európában hivatalosan nem forgalmazzák a modell gyenge gyalogosvédelme és 3,1 tonnás alaptömege miatt.

Főkép forrása:
S5A-0043/Wikimedia Commons

További cikkek