Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Óriási visszahívást jelentett be a Tesla

10perc.hu
2024. 08. 01.
Óriási visszahívást jelentett be a Tesla

A csomagtartó egyik szenzora miatt több, mint egymillió járművet hív vissza a Tesla.

A Tesla 1,8 millió elektromos autót hív vissza, mert azok nem jelzik megfelelően, ha az első csomagtartó fedele nincs rendesen reteszelve. A problémát egy felhőalapú frissítéssel fogják orvosolni, így a szervizekben nem várható torlódás - közölte a speedzone.

Bár a Tesla évek óta kiváló elektromos autókat gyárt, a minőségi problémák időnként előfordulnak. A Cybertruck körüli botrányok mellett most egy újabb probléma merült fel, ami több modellt is érint. A visszahívás a 2013 és 2024 között gyártott Model S, a 2016 és 2024 között gyártott Model X és Model 3, valamint a 2020 és 2024 között gyártott Model Y autókat érinti. Ezeknél a modelleknél előfordulhat, hogy menet közben felnyílik az első csomagtartó fedele.

A probléma forrása nem maga a zárszerkezet, hanem az abban található szenzor, amely nem érzékeli megfelelően, hogy a fedél le van-e csukva. Ez a hiba veszélyessé válhat, ha a tulajdonos nem zárja le rendesen a csomagteret, és az autó nem ad erről visszajelzést.

A Tesla felhőalapú frissítéssel fogja kijavítani a hibát, így az autótulajdonosoknak nem kell szervizbe vinniük a járműveiket.

Főkép forrása:
raneko/Flickr
Címkék:
#Tesla

További cikkek