Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

300 lóerővel és kézi váltóval érkezik a Lexus LBX Morizo RR

10perc.hu
2024. 07. 18.
300 lóerővel és kézi váltóval érkezik a Lexus LBX Morizo RR

A Lexus bemutatta legújabb modelljét, az LBX Morizo RR-t, amely 300 lóerős turbómotorral, összkerékhajtással és választható hatfokozatú kézi váltóval érkezik, hogy új szintre emelje a vezetési élményt.  

A Toyota és a Lexus híresek a megbízható és takarékos autóikról, de mindig ügyelnek arra is, hogy izgalmas modelleket kínáljanak a vezetési élmény kedvelőinek. Az LBX Morizo RR is ezt a filozófiát követi, messze túllépve a szokványos kis szabadidő-autók határait - közölte a player.hu.

Nagy meglepetést okozott, amikor a Lexus az LBX modelljébe integrálta a GR Yaris és a GR Corolla hajtásláncát. Az LBX Morizo RR nem maradt egyszeri tanulmányautó, hanem sorozatgyártásba kerül, és ahogyan ígérték, egy valódi sportos karaktert kapott agresszív lökhárítókkal, kiszélesített karosszériával és dupla kipufogóval.

A G16E-GTS kódnévvel ellátott motor különösen figyelemre méltó. Az 1,6 literes, háromhengeres turbómotor 300 lóerőt és 400 Nm nyomatékot biztosít, ami lenyűgöző teljesítményt nyújt a kevesebb mint 1,5 tonnás LBX számára.

Az autó automata váltóval is elérhető, amellyel 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Azonban a legizgalmasabb lehetőség a hatfokozatú kézi váltó, amely kizárólag Japánban lesz elérhető a kezdetekben.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Autó

További cikkek