Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Új generációval érkezik a terepjárók királya

10perc.hu
2024. 06. 05.
Új generációval érkezik a terepjárók királya

A vadonatúj Toyota Land Cruiser 250, mely első pillantásra a méltán híres Toyota terepjáró mélyen gyökerező hagyományát idézi, miközben egy modern terepjármű legújabb technológiáját képviseli.

A Land Cruiser 72 évvel ezelőtt, 1951. augusztus 1-jén született meg „Toyota BJ” néven. Nem sokkal később bizonyította erejét és képességeit azzal, hogy az első olyan jármű lett, amely sikeresen feljutott a Fuji hegy lejtőin található hatodik állomásra. Azóta a Toyota küldetése a Land Cruiser esetében az, hogy egy olyan autót biztosítson az embereknek, amely biztonságban juttatja el őket céljukhoz, még a legzordabb környezetben is.

A legendás terepjáró örökségére építve ez a friss Land Cruiser 250 modell kiemeli a minőséget, a megbízhatóságot és a tartósságot, melyek már évtizedek óta a márka alapértékei. Visszatér gyökereihez, miközben a modern technológia és tervezés jegyeit is magán hordozza – számolt be minderről az autoszektor.hu.

Az új GA-F platform és alváz biztosítja a kiváló terepképességet, míg az elektromos szervokormány új szétkapcsolható első stabilizátorral és átdolgozott 2,8 literes turbódízel nyolcfokozatú automata sebességváltóval kiemelt vezetési és utasélményt biztosít. A modellből elérhető lesz egy 48 V-os lágy hibrid változat, amely 2025-ben csatlakozik a kínálathoz.

Fotó: Toyota

A 2024-es 250-es sorozatú modell fejlesztése során tudatosan döntöttek úgy, hogy a Land Cruiser visszatér a gyökereihez, és a praktikus és megfizethető járműként való pozícionálásra összpontosítanak. „Megváltoztattuk felfogásunkat, és úgy gondoljuk, hogy ezt a Land Cruiser modellt praktikus és megfizethető terepjáróként kell kínálni” – jelentette ki Keita Moritsu főmérnök.

Az eredmény egy teljesen új modell, amely erős, autentikus terepképességeket kínál, amelyeknek az új GA-F platform és alváz adja az alapokat: kiváló funkcionalitást az utasok és a rakomány szállítására, jobb kilátást a vezető számára és nem mellesleg egyszerűséget, mivel az alkatrészeket úgy tervezték, hogy könnyen javíthatóak legyenek, vagy személyre szabott elemekkel lehessen őket helyettesíteni.

A „vissza a gyökerekhez” filozófia a jármű formatervében is megmutatkozik, amely a Land Cruiser örökségét a modernitással ötvözi. A robusztus stílus megbízhatóságot, időtlen megjelenést és a legjobb professzionális munkagépekhez társított funkcionális, tartós minőséget sugall. „Ez nem egyszerűen egy tisztelgés. Ezeket az elemeket egy modern dizájnban értelmezi, amely a Land Cruiser lényegét idézi” – mondja Yoshito Watanabe vezető formatervező.

Főkép forrása:
Toyota

További cikkek