Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Filléres eszközökkel is könnyedén feltörhetők a Teslák

10perc.hu
2024. 05. 31.
Filléres eszközökkel is könnyedén feltörhetők a Teslák

Egy kiberbiztonsági cég tesztelte a Teslákat.

Egy pekingi kiberbiztonsági cég, a GoGoByte, aggasztó eredményeket tett közzé: filléres eszközökkel is könnyedén feltörhetők a Tesla autók. A kulcsnélküli nyitás kényelmes funkció, azonban komoly biztonsági kockázatot is rejt magában. A GoGoByte tesztjei kimutatták, hogy még az ultraszélessávú rendszerek sem nyújtanak teljes védelmet, és a tolvajok könnyedén kijátszhatják azokat - közölte a totalcar.

A legtöbb modern autó, köztük a Teslák, rádiójelekkel kommunikálnak a kulcsukkal, így a kulcsnélküli nyitás során elég, ha a kulcs a tulajdonos közelében van. A GoGoByte által bemutatott módszer lényege, hogy a tolvajok egy speciális eszközzel befogják a kulcs jelét, majd továbbítják azt egy másik eszközre az autó mellett. Így az autó távolról is nyithatóvá válik, a tolvajokat pedig nehéz beazonosítani.

A GoGoByte három autót tesztelt, és mindhárom esetben sikerült feltörni a rendszert. Az egyik tesztelt autó egy Tesla volt, a másik két autó márkáját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mivel még tárgyalnak a gyártókkal. A Tesla azonban már értesült a problémáról.

Jun Li, a GoGoByte alapítója szerint azért osztották meg az eredményeket, hogy figyelmeztessék a gyártókat és a tulajdonosokat a potenciális veszélyre. Bár a Tesla valószínűleg képes lesz megoldani a problémát, jelenleg a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás, ha a kulcsokat egy Faraday-kalitkába helyezik, amikor nem használják.




Főkép forrása:
Smnt/Wikimedia Commons
Címkék:
#Tesla

További cikkek