Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ezek a magyar elit kedvenc luxusautói – S-Merci és Jákob Zoli Ferrarija a toplistán

10perc.hu
2024. 05. 13.
Ezek a magyar elit kedvenc luxusautói – S-Merci és Jákob Zoli Ferrarija a toplistán

Mi a helyzet a hazai tehetősebb vásárlói réteggel? A friss statisztikában megnéztük, milyen luxusautók érkeztek az országba 2024-ben.

Brutál pénzeket költöttek autócsodákra a hazai szupergazdagok. Már legalább 5-en követték Jákob Zoltánt, és szavaztak a 200 milliós Ferrari-terepjáróra - derült ki a forgalomba helyezési adatokból.

Más hazai gazdagok a Lamborghinire esküsznek, ebből sportkocsi és SUV is magyar rendszámot kapott január is április között. A klasszikus luxusautók között még mindig az S-Merci a sláger – olvasható a Pénzcentrum összeállításában.

A Datahouse összesítése szerint Magyarország kedvenc sportautója most a Toyota GR 86, amelyből 28 darab érkezett eddig az országba, amelynek alapára 15 980 000 forint. Második a  Porsche 911-es, ami nagyjából 36 millió forintos alapáron kapható, és természetesen ennek több mint duplájára is lehet extrázni. Ebből 19 darab állt forgalomba április végéig, ezt követi a Mercedes AMG GT (16 db), ennek az alapára 71 millió forint.

Az egzotikusabb autók közül 7 darab Ferrari Roma is magyar rendszámot kapott a sportkocsi-kategóriában, amely kb. 90 millió forintért kapható. 1 darab 812 Competizione is forgalomba állt, ami 140 millió forint körüli összegbe kerül legkevesebb. Emellett egy 296 GTS is szerepel a statisztikákban, ez kb. 120 millió forintba kerül. Érkezett még 5 Ferrari Purosangue, ilyen autója van a Crystal Nails tulajdonosának, Jákob Zoltánnak is, a milliárdos korábbi elmondása szerint nagyjából 200 millió forintot fizetett érte.

Emellett 3 Aston Martin DB12-re is magyar rendszám került, ennek kb. 65 millió forint körül van az alapára, és érkezett még egy hasonló áron mért Vantage is, valamint egy 110-120 milliós DBS. Emellett egy Lamborghini Huracan is forgalomba állt, ez legkevesebb 80-90 millió forintot érhet.

A Porsche 911-esek mellett még egy darab 718 Spyder is honosítva lett (alapáron kb. 60 millió forint). Az AMG GT mellett a Mercedes SL AMG-változata is szépen fogyott a kategóriában, ebből 9-re került hazai rendszám, alapáron 54 millióba kerül.

A luxusautók kategóriáját 2024 első 4 hónapjában a Mercedes S-osztály uralta 50 forgalomba helyezéssel, ezért legkevesebb 40 millió forintot kell fizetni, második helyen a nagyjából ugyanennyibe kerülő 7-es BMW áll 42 darabbal, harmadik helyen pedig ennek M-es sportváltozata áll 20 forgalomba helyezéssel - ez legkevesebb 55 millióba kerül. Negyedik az S-osztály sportváltozata (AMG) amiből pedig 11-re tettek magyar rendszámot, ezzel ötödik a listán - listaára kicsit több mint 91 millió forint.

Az S-osztály még drágább, még luxusabb változatából, a 72 millióról startoló Maybach S-osztályból 5 darab érkezett. Az elektromos Mercedes EQS-ből 8 érkezett, ez legkevesebb 64 millió forintba kerül, és a most szintén 64 milliós AMG-változatból is érkezett 1 darab. A különlegesebb darabok közül egy Bentley Flying Spurt is regisztráltak, ami kb. 65 millió forintról indul a kereskedésekben.

Szépen fogytak a luxusterepjárók is

A listát a BMW X7-es vezeti 93 darabbal, ez legkevesebb 40 millióba kerül - a sportváltozat kb. 50 milliós X7M-ből 14-et helyeztek forgalomba. Második az Audi Q7-es, aminek az alapára kb. 30 millió forint. Harmadik 55 forgalomba helyezéssel a GLS Mercedes, ami nagyjából 40 millióba kerül. 35 darabbal negyedik a Land Rover Range Rover, ezt 56 millió forintért is lehet már kapni. Magyar rendszámot kapott még 33 darab BMW XM, ami legkevesebb 52 millió forintba kerül. Mercedes G-osztályból 29 darab állt forgalomba, ez nagyjából 52 millióról indul, az elektromos EQS SUV 49 millióba kerül, ebből 20 állt forgalomba.

Hatan Lamborghini Urust hoztak be az országba, melyek a változattól függően legkevesebb 80 millió forintba kerültek. Ketten a 100+ milliós kategóriába tartozó Aston Martin DBX mellett döntöttek. A Mercedes G-osztály AMG változatából, ami jelenleg legkevesebb 80 millióba kerül most 5 állt forgalomba, míg a GLS AMG-ből (75 millió forint) és a Maybach-verzióból (77 millió forint) is 6-6 darab.

Főkép forrása:
Jákob Zoli Facebook oldala

Hirdetés

További cikkek