388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Árcsökkentést hajt végre a Tesla több országban

10perc.hu
2024. 04. 22.
Árcsökkentést hajt végre a Tesla több országban

A létszámleépítéseket most árcsökkenések követik.

A Tesla agresszív árcsökkentéseket jelentett be Kínában és Németországban, miután az Egyesült Államokban is csökkentette az árakat. A világ legnagyobb elektromos járműgyártója (EV) csökkenő értékesítésekkel és a fő piacokon növekvő versennyel néz szembe - közölte a CNN.

Vasárnap az EV óriás 14 000 jüannal (1932 dollárral) csökkentette a négy, Kínában, a legnagyobb tengerentúli piacán értékesített modell kezdőárát. A Model Y, a cég legkelendőbb autója az országban, most a valaha volt legalacsonyabb, 249 900 jüanos (34 502 dolláros) áron kapható.

Németországban, Tesla legnagyobb európai piacán a Model 3 hátsókerék-hajtású változatának ára is 2000 euróval (2132 dollárral) 40 990 euróra (43 707 dollárra) csökkent a hivatalos honlapja szerint.

Az első árcsökkentéseket pénteken jelentették be az Egyesült Államokban, amikor a Tesla három modelljének árát is csökkentette az ötből. A Model Y, a Model X és a Model S ára 2000 dollárral csökkent, míg a Model 3 és a Cybertruck ára változatlan maradt.

Az árcsökkentések hulláma nehéz időszakban éri a Teslát. A részvénye több mint 40%-kal esett az év eleje óta, miután a cég negyedéves szállításainak először közel négy év után csökkenését jelentette be, és a globális állományának 10%-át meghaladó mértékű létszámleépítést jelentett be.

Szombaton Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy "nagyon komoly" kötelezettségek miatt elhalasztotta az Indiába tervezett utazását. A tervek szerint ezen a héten érkezett volna az országba, ahol várhatóan találkozott volna Narendra Modi miniszterelnökkel, és megerősítette volna, hogy a Tesla gyárat épít a világ legnépesebb országában.




Főkép forrása:
Chris Hunkeler/Flickr
Címkék:
#Tesla

További cikkek