392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Extrém kirúgásokra készül a Tesla

10perc.hu
2024. 04. 15.
Extrém kirúgásokra készül a Tesla

Több forrás is igazolja a döntést.

A Tesla hatalmas létszámleépítésre készül, amelynek során több mint 10%-kal csökkentené alkalmazottainak számát. Az elbocsátások hátterében az első negyedévi járműszállítások csökkenése és egy olcsó autó gyártásának terveinek elvetése áll - közölte az Electrek hírportál.

A cég, amely a világ egyik legnagyobb autógyártójaként ismert, a tavalyi év decembeen globálisan 140 473 alkalmazottat foglalkoztatott - írja a Portfólió.

Az elbocsátások hátteréről egyelőre nem érkezett hivatalos nyilatkozat a vállalattól, de az elmúlt hónapokban jelek mutatkoztak arra, hogy leépítésekre készülnek. Több forrás is arról számolt be, hogy a Tesla felszólította vezetőit, hogy azonosítsák a kritikus csapattagokat, és szüneltesse a részvényjuttatásokat. Emellett csökkentették a sanghaji gyár termelését is.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy belső levélben indokolta a létszámleépítést azzal, hogy a vállalat az évek során gyorsan növekedett, ami bizonyos területeken túlzott szerepek és munkakörök kialakulásához vezetett. Ahogy a vállalat felkészül a következő növekedési szakaszra, szükség van minden aspektusának átvizsgálására a költségek csökkentése és a termelékenység növelése érdekében.

Az április 23-án várható negyedéves pénzügyi eredmények előtt a Tesla már beszámolt az első negyedévi járműszállítások csökkenéséről, ami az elmúlt négy évben az első ilyen eset volt. Továbbá a cég döntött az olcsó autómodell fejlesztési terveinek elvetése mellett, ami ellentmond Elon Musk korábbi ambícióinak a megfizethető elektromos járművek gyártásáról.




Főkép forrása:
Ted Conference/Flickr
Címkék:
#Tesla

További cikkek