392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Megújul a Suzuki népszerű SUV-ja, a Vitara

10perc.hu
2024. 04. 07.
Megújul a Suzuki népszerű SUV-ja, a Vitara

Ráncfelvarráson esett át Magyarország legnépszerűbb autója. 

Új dizájn, kibővített biztonsági rendszerek és az S-CROSS-okban már népszerűvé vált Suzuki Connect szolgáltatással érkezik az új Vitara. 

A hazai eladási rangsort vezető városi crossover megújult verziója várhatóan idén nyáron már elérhető lesz a kereskedésekben.

Merész és sportos külső

Az új SUV-modell legfeltűnőbb jegye a markáns, zongorafekete hűtőrács, mely két oldalán hegyesre húzott fényszórók teszik igazán sportossá a megjelenését. A színválaszték tekintetében öt egyszínű és öt kéttónusú szín közül választhatunk, két újdonság a fekete gyöngyház tetővel kombinált kék gyöngyházfényezés, illetve egy sötétszürke gyöngyházfestés.

Fokozott biztonság és továbbfejlesztett vezetőtámogató rendszer

A kettős szenzorral szerelt aktív féktámogatás a korábbinál is hamarabb észleli az akadályokat, így akár az oldalról érkező gyalogosokat, kerékpárosokat vagy más autókat is, elkerülve így a gázolást illetve balesetet balra kanyarodáskor. 

A műszerfalba integrált kamera a vezető arcát és szemét figyelve riaszt, ha azt észleli, hogy a sofőr elbóbiskolt. 

A Vezetőfelügyeleti rendszer a műszerfalra szerelt kamerával figyeli a vezető szemét és arcát. Ha azt érzékeli, hogy a vezető álmos, elalszik vagy elfordul az útról, figyelmeztető hangjelzést ad, valamint figyelmeztető üzenetet jelenít meg az információs kijelzőn.

Az adaptív tempomat nem csak az út közepén tartja a járművet a Sávtartó asszisztens segítségével, de közlekedési táblákat felismerő rendszerrel is összekapcsolódik, hogy segítsen betartani a járművezetőknek a sebességkorlátozásokat. 

Az új 9 colos multimédia kijelző segítségével a sofőr könnyedén megerősítheti a vezérlőbeállításokat és a működéshez szükséges információkat. A rendszer USB-n és Wi-Fi®-n keresztül támogatja az okostelefon-csatlakozást is, így számos alkalmazás elérhető az Apple CarPlay és az Android Auto™ segítségével.

Suzuki CONNECT

A Suzuki CONNECT távkapcsolati rendszer egy okostelefonos alkalmazás és szolgáltatáscsomag, amely segítségével a járművezetők távolról is figyelemmel kísérhetik autójukat és ellenőrizhetnek bizonyos funkciókat és megkereshetik a jármű tartózkodási helyét. A rendszer összekapcsolható a multimédia kijelzővel, amelyen a rendszerüzenetek így megjeleníthetők. A rendszer támogatja a geofencing funkciót, azaz okostelefonján tájékoztatja a tulajdonost, ha az autó kilép egy előre meghatározott körzetből.

1.5 DUALJET motor, kompakt hibrid rendszerrel párosítva

A motorválaszték nem módosul: az 1,5 literes full hibrid 115 lóerős, míg az 1,4 literes mild hibrid turbómotor 129 lóerős opciót jelent, mindkettő elérhető összkerékhajtással.


Az új Suzuki Vitara sportos megjelenése egyaránt tökéletes a városi élethez és a szabadtéri kalandokhoz is, és a hibrid technológiával felszerelt modell egyszerre nyújt üzemanyagtakarékos és élvezetes vezetési élményt.


Főkép forrása:
Suzuki
Címkék:
#Autó

További cikkek