392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Közös vállalatot alapít a Renault és a Volvo

10perc.hu
2024. 03. 31.
Közös vállalatot alapít a Renault és a Volvo

A Volvo és a Renault összefogott, hogy forradalmasítsák az elektromos kisbuszok piacát.

A Flexis SAS nevű új közös vállalatuk 2026-tól egy teljesen új, moduláris platformra épülő elektromos kisbuszcsaládot fog gyártani, amely alacsonyabb költségeket és kiemelkedő teljesítményt ígér - közölte az autopro.hu.

A Flexis SAS célja, hogy a flottaüzemeltetők számára a lehető leghatékonyabb és legköltséghatékonyabb elektromos kisbuszokat biztosítsa. A járművek egy gördeszka platformra épülnek, amely nagyfokú modularitást tesz lehetővé a különböző karosszériatípusok számára. Többféle akkumulátortípus is rendelkezésre áll majd a költségek és a hasznos teherbírás egyensúlyának megteremtése érdekében. A járművek 800 voltos elektromos rendszert is használnak majd a gyorstöltési képesség érdekében.

Az új, szoftveresen definiált járműarchitektúra bevezetésével a jármű új felügyeleti képességeket kínál az üzleti teljesítmény maximalizálása érdekében. A Renault és a Volvo becslése szerint ez a megközelítés 30%-kal csökkentheti a flottaüzemeltetők globális működési költségeit.

A Renault Csoport az elektromos platform fejlesztéséhez és gyártásához szükséges know-how-t, míg a Volvo Csoport a professzionális logisztikai cégekből álló erős ügyfélbázisát, globális szervizhálózatát, valamint az üzemidő- és termelékenységi szolgáltatások terén szerzett széles körű tapasztalatát fogja bevinni a közös vállalkozásba. A két csoport arra számít, hogy a CMA CGM hamarosan csatlakozik az új vállalathoz, és továbbra is további befektetőket és üzleti partnereket keresnek.

Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)
Címkék:
#Autó

További cikkek