Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A BMW müncheni gyára 2027 végétől kizárólag elektromos autókat gyárt

10perc.hu
2024. 01. 13.
A BMW müncheni gyára 2027 végétől kizárólag elektromos autókat gyárt

A BMW Group müncheni gyárában új korszak virrad, 2026-tól itt készül a Neue Klasse limuzin, egy évvel később pedig az üzem kizárólag tisztán elektromos meghajtású modellek gyártására áll át.

A BMW Group müncheni gyárában 2027 végétől kizárólag tisztán elektromos meghajtású modellek készülnek. A gyár ezzel a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatának első olyan képviselőjévé válik, amely sikeresen állt át az elektromos mobilitásra.

Peter Weber, a BMW Group müncheni gyárának igazgatója így fogalmazott:

„München a BMW lüktető szíve. A müncheni gyár innovatív és kiválóan alkalmazkodó. Ahogyan az 1960-as években, úgy a Neue Klasse ismét lefekteti azon alapokat, amelyeken gyárunk újra feltalálja önmagát. Eme átfogó technológiai átállást a naponta elkészülő mintegy 1 000 új autó gyártásával párhuzamosan hajtjuk végre, amely jól bevált gyakorlat itt Münchenben és munkatársaink kimagasló teljesítményének köszönhető. Nagy örömünkre szolgál, hogy bevezethetjük a müncheni gyárat a tisztán elektromos jövőbe – a Neue Klasse limuzinnal az élen“.

A gyárba 650 millió eurót fektetnek be, hogy megfeleljen az elektromos autók gyártásának követelményeinek. A gyártósorok és a berendezések átalakítása mellett új képzési programokat is indítanak a munkavállalók számára.

Elektromos meghajtású BMW autókForrás: BMW Magyarország

A Neue Klasse limuzin a BMW Group új középkategóriás modellcsaládjának első tagja. A modell tisztán elektromos meghajtással lesz elérhető, és hatótávolsága akár 700 kilométer is lehet.

A BMW Group 2030-ra azt tervezi, hogy teljes modellpalettáját elektromos meghajtásra állítja át. A vállalat azt is tervezi, hogy 2040-re a globális értékesítésének 100%-a elektromos autókból származzon.

Magyarországon is jó úton jár, ugyanis egy év alatt megduplázódott a zöld rendszámos járművek száma.

Főkép forrása:
BMW Magyarország

További cikkek