391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ezer Porsche közül 725 már szenvedett valamilyen károsodást, míg egy Tesla javítása átlag 7,7 millióba kerül

10perc.hu
2022. 12. 12.
Ezer Porsche közül 725 már szenvedett valamilyen károsodást, míg egy Tesla javítása átlag 7,7 millióba kerül

A carVertical adatelemzői nemrégiben kutatást végeztek annak kiderítésére, hogy mely autómárkáknál a legnagyobb a sérült járművek aránya, és hogy meghatározzák e károk átlagos pénzbeli értékét.

Használt autót venni nem egyszerű. Már csak azért sem, mert a carVertical legújabb kutatásából kiderül, hogy az autók 52,4 százaléka szenvedett már valamilyen sérülést a múltban. A statisztikák szerint minden második autó legalább egyszer károsodott már valamilyen okból kifolyólag, ráadásul korrelációs összefüggés van bizonyos autók márkája, illetve annak biztonságossága között.

A sérült járművek globális aránya az összes jármű 52,4%-a, tehát statisztikailag minden második autó sérül, miután elhagyta a gyártóüzemet. Ami még érdekesebb - egyes járműmárkák balesetveszélyesebbek, mint mások.


A Tesla autók átlagos javítási költsége 7,778,439 forint     Fotó: Unsplash


A carVertical adatelemzői nemrégiben kutatást végeztek annak kiderítésére, hogy mely autómárkáknál a legnagyobb a sérült járművek aránya, és hogy meghatározzák e károk átlagos pénzbeli értékét. A kutatást 2 millió autótörténeti jelentésből származó káradatok elemzésével végezték.

A cég rendszerében fellelhető Subaruk 71,3; a Tesláknak a 72,4; a Porsche típusú autóknak pedig a 72,5 százaléka szenvedett már legalább egyszer valamilyen károsodást. A 72,5% tehát azt jelenti, hogy ezer Porsche közül 725 szenvedett már valamilyen károsodást a múltban. A legkevésbé sérült autók márkáit sem titkoljuk el: Alfa Romeo, Fiat, Nissan, Toyota és Citroen.



A Tesla autók átlagos javítási költsége 7,778,439 forint. Hogy ezt kontextusba helyezzük, a második legdrágább átlagköltsége a Porsche-k javításának van, ezek átlagos ára 2,334,897 forint, ami nagyjából a Tesla költségének a harmada. A dobogó alsó fokán a Mercedes-Benz végzett 1,623,386 forinttal.

Matas Buzelis, a carVertical kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az adataik szerint a Magyarországon vizsgált autók 55%-a szenvedett valamilyen sérülést a múltban. Ez azt jelenti, hogy minden második használt autóban keletkezett már valamilyen kár. A vásárlók előtt adott a lehetőség, hogy megnézzék az autó történetét, élniük is kellene vele.

Főkép forrása:
Unsplash
Címkék:
#Tesla

További cikkek