393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Valami Amerika… Késelés, rendőrgyilkosság, lövöldözés Újbudán - FRISSÍTÉS: videó

10perc.hu
2023. 01. 13.

Az Országos Rendőr-főkapitányság elrendelte, hogy valamennyi rendőrségi épületre és járműre tűzzék ki a fekete lobogókat és gyászszalagokat az elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester emlékére.

Szinte elképzelhetetlen és szerencsére Budapesten nagyon ritka bűncselekmény történt csütörtök éjjel Újbudán. Egy dühöngő férfi – aki az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba – a kiérkező rendőröket megkéselte, majd megpróbált elmenekülni. Az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és a férfit elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja – Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Az RTL Híradó videóján az elfogás látható:




A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában. A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek az elhunyt emléke előtt.

Nem terrorcselekmény történt Budapesten csütörtök este, amikor három rendőrt megkéseltek a XI. kerületi Lecke utcában - hangsúlyozta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője. Fürcht Pál főügyész közölte: a KNYF több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz.

Orbán Viktor miniszterelnök a ma reggeli Kossuth Rádióban elhangzott interjújában bejelentette, minden segítséget megadnak az elhunyt családjának.

Főkép forrása:
MTI/Mihádák Zoltán

További cikkek