EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Újabb orosz vezető halt meg! Ő „véletlenül” lezuhant a lépcsőn!

10perc.hu
3 napja
Kiemelt kép: Twitter

A 72 éves Anatolij Gerascsenko furcsa halála a Kreml körüli magas rangú orosz személyiségek haláleseteinek sorába illeszkedik.

Egyre több Vlagyimir Putyinhoz és rendszeréhez köthető egykori és jelenlegi orosz vezető és üzletember veszíti el az életét az utóbbi hónapokban. Van, aki a családját is kiírtotta, mielőtt öngyilkos lett, van, aki egy kórház ablakán zuhant ki, de volt olyan eset is, amikor a saját jachtjából esett be a tengerbe.

Ebbe a sorba tökéletesen illik a 72 éves Anatolij Gerascsenko, az orosz légiközlekedési kutatóintézet korábbi vezetőjének halála, miután állítólag lezuhant egy lépcsőről.

A hírt a Business Insider hozta nyilvánosságra. Maga az intézet – amely szoros kapcsolatban áll az orosz védelmi minisztériummal – annyit közölt, a volt vezető nagy magasságból zuhant le, és a hatóságok máris balesetnek minősítették az esetet.

Gerascsenko halála a Kreml körüli magas rangú orosz személyiségek haláleseteinek sorába illeszkedik. Az rtl.hu szerint nem kizárt, hogy a titkosszolgálat szabadul meg Putyin parancsára a gazdag, vezető beosztású vagy nagy befolyással rendelkező oroszoktól. , de a minta gyanús, és nem is előzmény nélküli az orosz közelmúltban.
Hirdetés
Hirdetés