392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rengeteg a túlárazott ingatlan, a leendő tulajdonosok sokkal nyugodtabban válogathatnak

10perc.hu
2022. 08. 04.
Rengeteg a túlárazott ingatlan, a leendő tulajdonosok sokkal nyugodtabban válogathatnak

Bővülő piaci kínálat, bátrabb alkuk, egyre csak tolódó eladások, végül a reálérték csökkenése – ez várható a Balla Ingatlan elemzése szerint a közeljövőben a magyarországi ingatlanpiacon.

Hiába nőttek az árak, az már most látszik, hogy tovább tart eladni egy ingatlant és egyre több az olyan tényező, ami eltántoríthatja a vásárlót: ez lehet akár az elhelyezkedésből, vagy éppen az árból adódó.

A kínálat gyarapodása miatt a vásárlók mostanra sokkal jobb pozícióba kerültek, hiszen ha nem sikerül az alku, akkor továbbállnak. Jelenleg a felújított panellakások kelnek el a legkönnyebben, de még ezekhez is átlagosan 2 hónapra van szükség.

A rosszabb energiahatékonyságú, vagy felújításra váró lakások eleve hátrányból indulnak, de kizáró ok lehet a rossz szomszédság is, vevőt általában ilyenkor már csak az ár csökkentésével lehet találni – írja a napi.hu.

Jelentősen csökkent továbbá a hitelre ingatlant vásárlók száma is, a korábbi 70 százalékról 50-re esett a mértékük, mondta el Rencsevics Mária, a Balla Ingatlan körzeti irodájának vezetője, aki szerint a következő időszakban a stagnálás lehet a jellemző az árakat tekintve.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek