392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Micsoda adócsökkentés! Euróban és dollárban is fizetheti egy cég a társasági adóját!

10perc.hu
2022. 07. 30.
Micsoda adócsökkentés! Euróban és dollárban is fizetheti egy cég a társasági adóját!

A legújabb kormánydöntésről maga a pénzügyminiszter, Varga Mihály számolt be ma reggel a saját közösségi oldalán.

Rengeteg embert tart lázban a hír, miszerint szombaton 11-kor rendkívüli kormányinfót tartanak, és ott újabb rendeletekről, intézkedésekről számolnak be. A legtöbben az üzemanyagárakkal kapcsolatban várnak változásokat, hiszen két napja Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója jelezte, ha nem változtatnak a gázolaj hatósági árán, ellátási gondok lehetnek a beszállítások csökkenése miatt.

Nos, azt még nem tudjuk, ez áll-e a rövidesen kezdődő Kormányinfón bejelentendő témáinak élén, de az már biztos, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a saját Facebook-oldalán egy újabb adókönnyítésnek tartott döntésről számolt be.

A cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik. Azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be, egyszerűsítést hozhat az új szabály. A befizetés lehetősége minden cég számára rendelkezésre áll. Az adminisztráció csökken, az adóbevételek változatlanul befolynak, a költségvetési egyensúly stabil marad – írta ki közösségi oldalára Varga Mihály.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Adó

Hirdetés

További cikkek