388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Magyarország tankerületeinek adósságállománya közel 2 milliárd forintra nőtt

10perc.hu
2024. 04. 23.
Magyarország tankerületeinek adósságállománya közel 2 milliárd forintra nőtt

A magyar tankerületek adósságai 1880 millió forintra nőttek januárra.

Közel 2 milliárdos adósságot halmozott fel a tankerületek csaknem fele januárra - jelentette ki a Magyar Államkincstár. A helyzet februárra is csak kicsit javult.

A Népszava cikke szerint hiába adott a kormány tavaly év végén 1,8 milliárd forintot a tankerületek adósságának rendezésére, decemberről januárra a 60 tankerületből 26 összesen 1,88 milliárd forint lejárt tartozást halmozott fel.

A legnagyobb adósok közé tartozik a Belső-Pesti Tankerületi Központ (340 millió forint), valamint a Mátészalkai Tankerületi Központ (193 millió forint) és a Váci Tankerületi Központ (177 millió forint) is.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője korrupciós bűncselekmények gyanújával került őrizetbe, mint ahogy azt a Népszava cikke is említi.

Februárra 20-ra csökkent a tartozásokat felhalmozó tankerületek száma, az összes adósságállomány pedig 1,6 milliárd forintra mérséklődött.

A január-februári változások között szerepel, hogy sikerült rendezni az adósságokat a dunakeszi, kelet-pesti, miskolci, szegedi és tatabányai tankerületekben. Ugyanakkor a Mátészalkai Tankerületi Központban 81 millió forintra, a Váci Tankerületi Központban pedig 97 millió forintra csökkent az adósságállomány.

A balatonfüredi, esztergomi és kaposvári tankerületeknek januárban még nem, februárban már voltak adósságaik. A legnagyobb mértékben a Kaposvári Tankerületi Központ tartozásállománya nőtt, nulláról 154 millió forintra. A Békéscsabai Tankerületi Központ adósságai pedig a januári 39 millió forintról 155 millióra emelkedtek.

A legtöbb adóssága továbbra is a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt: 336 millió forint.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek