390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Vége a Parragh-adónak? Népszavazáson dőlhet el az 5000 forintos kamarai tagság sorsa

10perc.hu
2023. 08. 26.
Vége a Parragh-adónak? Népszavazáson dőlhet el az 5000 forintos kamarai tagság sorsa

A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kötelező 5000 forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezést.

Sosem az összeg nagysága, hanem annak felhasználása, hanem a cserébe adott nagy semmi miatt vált a hazai vállalkozások szitokszavává az éves kamarai tagdíj, amit sokan csak a Parragh-adónak hívnak. Nos, most komoly változás jöhet ebben a kérdésben.

Ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetőjének népszavazási kezdeményezését a kötelező 5000 forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről. Az NVB döntése értelmében így elindulhat az aláírásgyűjtés a tagdíj eltörléséért.

A kötelező kamarai tagdíjat még 2012-ben vezették be, éves díja azóta változatlanul 5000 forint. 2022 óta azonban már a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához folyik be a tagdíj, nem a területi kamarákhoz. Ha a vállalkozó nem fizeti be az összeget, akkor a NAV behajthatja.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Adó

További cikkek