392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Legutóbb Hitler annektált ekkora területet, mint most Putyin

10perc.hu
2022. 09. 30.
Legutóbb Hitler annektált ekkora területet, mint most Putyin

Az orosz elnök ma délutáni beszédében jelentette be a Luganszki Népköztársaság, a Donyecki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja megyék bekebelezését, válaszul Volodimir Zelenszkij közölte, Ukrajna felvételét kéri a NATO-ba.

Vlagyimir Putyin orosz elnök péntek délutáni beszéde feltette a koronát arra az orosz fegyverek árnyékában rendezett bohózatra – a Kreml népszavazásnak hívja –, aminek következtében a négy érintett régió csatlakozik Oroszországhoz.

Putyin ezzel nem másnak lépett az örökébe, mint egy bizonyos Adolf Hitler. Ugyanis az orosz elnök előtt a náci vezér volt az utolsó a történelemben, aki ekkora területet hasított ki, vagy ahogy hivatalosan mondják, ilyen nagyszabású területi annexiót hajtott végre más független állam kárára.


A két szakadár "állam" és a két elfoglalt megye "önként döntött" az Oroszországhoz való csatlakozásról     Fotó: Twitter


Míg Moszkva ünnepel – este még popkoncertet is tartanak a Vörös téren –, addig a fronton az oroszoknak túl sok okuk nincs a nagy ünneplésre. Ugyanis az ukrán erők elfoglalták az észak-donyecki front jelenleg legfontosabb városát, Limant. A katonai siker Kijev számára azt is jelenti, hogy egyrészt több ezer emberből álló orosz dandárt kerítettek be, másrészt mélyen behatolhatnak azokra, a nemzetközi jog szerint Ukrajnához tartozó területekre, amelynek elcsatolását ünnepelteti Putyin.

Sőt, az állítólag a civileket mindig is megkímélő orosz elnök arról sem beszélt délután, amit a Reuters hozott nyilvánosságra. Az orosz erők Zaporizzsja mellett egy védtelen civilekből álló ukrán autókonvojra mértek rakétatámadás rengeteg áldozattal járt. A támadásban legalább 23 veszítették el az életüket, míg 28-an szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos honlapján és a közösségi oldalain bejelentette pénteken, hogy Ukrajna még ma kérelmet nyújt be arra, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz.

"De facto már végigjártuk a NATO-ba vezető utat. De facto már bizonyítottuk, hogy kompatibilisek vagyunk az észak-atlanti szövetség szabványaival. Bízunk egymásban, segítjük egymást és védjük egymást. Ez az észak-atlanti szövetség. De facto" - fogalmazott Zelenszkij. 


Főkép forrása:
Twitter

További cikkek