393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Küszöbön a háború? Kína vadászgépei megsértették Tajvan légvédelmi zónáját!

10perc.hu
2021. 10. 03.
Küszöbön a háború? Kína vadászgépei megsértették Tajvan légvédelmi zónáját!

Összesen 38 vadászgép hatolt be a szigetország légvédelmi zónájába, amit a tajvani kormány katonai agressziónak értékelt.

Azt sajnos sejteni lehet, hogy Kína előbb vagy utóbb megtámadja Tajvant, amit a saját részének tart, miközben a szigetország önmagát függetlennek tartja a világ legnépesebb államától. Mindig is feszült volt a viszony a két fél között, ám most, amikor 38 kínai vadászgép hatolt be a tajvani légvédelmi zónába, sajnos kézzel fogható közelségbe került a háború a két fél között.

Miután a BBC információja szerint a két hullámban érkező gépek között nukleáris bombák célbajuttatására is alkalmas bombázók is voltak, Tajvan a kínai gépek behatolását katonai agresszióként értékelte, amely károsította a regionális békét. A kialakult helyzet nagyon kínos, ugyanis a nyugati világ, valamint az Egyesült Államok elismeri a független Tajvant, sőt, a szövetségesének is tekinti.

Ugyanakkor a kínai repülők nem a szigetország légterébe hatoltak be, ugyanis a légvédelmi zóna nemzetközi légtérnek számít, ahol azonban a tajvani katonaság azonosítja, figyeli és ellenőrzi a külföldi gépeket.

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek