392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Húsz éve omlottak össze a WTC ikertornyai

10perc.hu
2021. 09. 11.
Húsz éve omlottak össze a WTC ikertornyai

A 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások 20. évfordulója alkalmából az unió támogatásáról biztosította az Egyesült Államokat a terrorizmus elleni küzdelmében.

2001. szeptember 11. megváltoztatta a világ történetét, a nap nyitott seb marad az emberiség szívén. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 19 terroristája 2001. szeptember 11-én eltérített négy kereskedelmi repülőgépet az Egyesült Államok területén. A történelem legvéresebb merényletsorozatában csaknem háromezren vesztették életüket.

Kettőt közülük a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba vezettek, egy repülőgép a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületébe csapódott. A negyedik eltérített gép, amelynek vélhetően egy másik washingtoni célpontot szemeltek ki (a Kongresszus épületét vagy a Fehér Házat), az utasok ellenállása miatt lezuhant a pennsylvaniai Shanksville-nél.



Az Európai Unió vezetői – Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke és David Sassoli, az Európai Parlament elnöke – a Twitteren közzétett üzenetükben a terrortámadásban elhunytakra emlékezett és tiszteletét fejezte ki mindazoknak, akik életüket kockáztatták mások megmentéséért.

Főkép forrása:
CNN

További cikkek