393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ha még választani akarsz, még megteheted, mert több fontos adózási határidő jár le éjfélkor!

10perc.hu
2021. 12. 31.

Szilveszterig nyújtható be a februári adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozat, a VISSZADO, és eddig lehet választani 2022-re a kisvállalati adót, a katát, az alanyi mentességet az áfában, illetve térhetnek át a katások és az egyéni vállalkozók a jövőre sokkal kedvezőbbé váló átalányadóra.

Több, a kisvállalkozásoknak és a gyermekes szülőknek fontos adóügyi határidő jár le december 31-én. Például ma éjfélig nyújtható be a februári adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozat, a VISSZADO azoknak, akik nem kapnak családi pótlékot, de jogosultak családi kedvezményre, és szeretnék megkapni 2022. február 15-éig az adó-visszatértést.

Szintén eddig lehet választani 2022-re a kisvállalati adót, a kivát, amivel a szakemberek számításai szerint az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint a 80 százaléka jobban járna, és jelentősen spórolhatna a közterhein.

Ugyancsak éjfélig dönthetnek az egyéni vállalkozók arról, hogy jövőre katáznak (kisadózó vállalkozások tételes adója), illetve az alanyi mentességet választják az áfában. Szilvesztert követően az alanyi mentességet legközelebb már csak a 2023-as adóévre választhatják a már működő vállalkozások.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#adó

Hirdetés

További cikkek