Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A Vivo hivatalosan is belépett a magyar mobilpiacra

10perc.hu
2024. 10. 15.
A Vivo hivatalosan is belépett a magyar mobilpiacra

A Vivo hivatalosan is megérkezett Magyarországra, az október végi indulással a V40 és Y28 modellek lesznek elérhetők, miközben az X200-as széria is bemutatkozott.

Kína legnagyobb telefongyártója, a Vivo, hivatalosan is megérkezett Magyarországra, közölte a Telex a márka egy hétfői közleménye alapján. Bár eddig kisebb kerülőutakkal is hozzá lehetett jutni a telefonjaikhoz, most már hivatalosan is kaphatóak lesznek hazai üzletekben, például a Yettelnél és a Media Marktban. A Vivo az október végére várható indulásakor olyan modelleket hoz be, mint a V40, V40SE 4G és 5G, valamint a Y28, bár az árak egyelőre nem ismertek.

A Vivo gyors növekedése lenyűgöző: a 2009-ben alapított vállalat a BBK csoport egykori almárkája volt, ahová olyan ismert nevek tartoztak, mint az Oppo és a Oneplus, de mára önállóan működnek. A cég Kínában piacvezetővé vált, és a 2024 második negyedévére már a globális mobilpiac 9 százalékát birtokolta.

A vállalatnak azonban nem voltak problémamentes évei. 2020-ban Indiában 13 ezer Vivo telefon használt ugyanazt az IMEI-számot, ami komoly botrányt okozott. Emellett két évvel később adóelkerülés és pénzmosás gyanújával is nyomozás indult Indiában, ahol 48 irodát razziáztak és 10 bankszámlát lefoglaltak.

A magyar piacra lépés mellett a Vivo egy új zászlóshajót is bemutatott, az X200-as szériát, amit Pekingben prezentáltak. Az új modellek kiemelkedő technikai jellemzőkkel bírnak: a Dimensity 9400-as csip, amely teljesítményben túlszárnyalta az Apple A18 Pro rendszercsipjét, és az új telefonok akár -20 fokban is kiválóan működnek. A kamerák különleges minőségéről is szó esett, a Zeiss-szel közösen fejlesztették őket, és a bemutatón gyakran összehasonlították az iPhone 15 Pro Max kamerájával.

A Vivo ezzel a lépéssel egyre erősebb jelenlétet épít Európában is, és noha a X200-as széria megjelenése Magyarországon nem garantált, a gyártó már most komoly figyelmet kapott a globális piacon.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek