Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Eltűnnek a Nokia telefonok Európából

10perc.hu
2024. 10. 02.
Eltűnnek a Nokia telefonok Európából

A Nokia okostelefonok sorsa véget érni látszik Európában, mivel az HMD Global bejelentette a név használatának beszüntetését, és elkezdte visszahívni a még elérhető telefonokat a kontinensről.

A Nokia okostelefonok Európából való eltűnése csupán idő kérdése, mivel azokat gyártó HMD Global nemcsak a márkanevet szünteti meg, hanem a még elérhető készülékeket is visszahívja a piacról. A 2024 februárjában hivatalossá vált döntés megerősíti a pletykákat, amelyek már hónapok óta keringenek a Nokia mobilok jövőjéről. A Nokia mobilokat 2016-ban támasztották fel, és azóta az androidos okostelefonok mellett a klasszikus Nokia 3310 új verzióját is piacra dobták - közölte a hvg.

Az év elején az HMD bejelentette, hogy a jövőben a cég mobiljain a HMD név fog szerepelni, de ennek ellenére a Nokiák még elérhetők voltak. Most viszont úgy tűnik, hogy az HMD végleg lezárja ezt a lehetőséget, legalábbis az európai piacon. A GSMArena beszámolója alapján a gyártó webshopjából eltávolította a Nokia mobilokat, ami azt jelenti, hogy Európában már nem lehet ezeket a készülékeket megvásárolni.

A magyar weboldalon még elérhetők a Nokia telefonok, de a jövőbeni kínálatról egyelőre nincsenek információk. A Nokia mobilok azonban más kontinenseken – mint például Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten, Ausztráliában, Új-Zélandon és Latin-Amerikában – továbbra is elérhetők, de elképzelhető, hogy a HMD ezeket a piacokat is hamarosan visszavonja.

Fontos megemlíteni, hogy a HMD támogatási oldala továbbra is tartalmazza a Nokia mobilokat, ami azt jelenti, hogy a felhasználók még egy ideig számíthatnak frissítésekre a készülékeikhez.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek