Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Döntés született Elon Musk és a Tesla önvezető technológiával kapcsolatos perben

10perc.hu
2024. 10. 01.
Döntés született Elon Musk és a Tesla önvezető technológiával kapcsolatos perben

Elon Musk és a Tesla jogi győzelmet arattak egy perben, ahol a részvényesek az önvezető technológiával kapcsolatos megtévesztéssel vádolták a vállalatot.

A Tesla és Elon Musk jelentős győzelmet könyvelhetett el egy olyan perben, amelyben a részvényesek azt állították, hogy a vállalat túlértékelte az önvezető technológia hatékonyságát és biztonságát, így manipulálva a részvényárfolyamot. A bíró azonban úgy döntött, hogy a felperesek nem tudták megfelelően alátámasztani vádjaikat -  írja a Portfolio.

A per középpontjában az önvezető technológia állt

A vádak szerint Elon Musk és a Tesla olyan kijelentéseket tettek, amelyek félrevezetőek lehettek a részvényesek számára. A felperesek úgy vélték, hogy a cég vezetése hamisan mutatta be az önvezető autók képességeit, ezzel befolyásolva a részvények értékét. Az ügyben azonban Martinez-Olguin bíró megállapította, hogy a felhozott bizonyítékok nem voltak elegendőek a vádak igazolására.

"A Tesla és Musk vitatott kijelentései részben nem voltak feltétlenül hamisak, részben pedig a jövőbeli technológiai fejlesztésekre vonatkozó elvárásokként értelmezhetők" – állapította meg a bíró. Továbbá kijelentette, hogy Musk részvényeladásai nem bizonyítják, hogy más részvényesek kárára cselekedett volna.

Vizsgálatok továbbra is fenyegetik a Teslát

Bár a per elutasításra került, a Tesla továbbra is komoly nyomás alatt marad. A vállalat ellen az amerikai igazságügyi minisztérium, az értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC), valamint a kaliforniai gépjármű-felügyelet is vizsgálatot folytat az önvezető technológiai állításokkal kapcsolatban.

További cikkek