Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

YouTube Premium: Drágulás világszerte, Magyarországot elkerüli

10perc.hu
2024. 09. 24.
YouTube Premium: Drágulás világszerte, Magyarországot elkerüli

A YouTube Premium havidíja világszerte drágul, de Magyarországot elkerüli a novemberi emelés. A környező országokban viszont jelentős áremelkedés várható.

A YouTube Premium havidíja világszerte emelkedik, és sok országban már drágább, mint a Netflix, a Max vagy a Disney+. Az Android Authority jelentése szerint már másodjára figyelmezteti az előfizetőket a díjemelésre, ezúttal Írországban, Hollandiában, Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Dániában, Svédországban, Norvégiában, Csehországban, valamint néhány ázsiai és dél-amerikai országban - írja a Leet.

A drágulás mértéke 40-50% is lehet, és a magyar előfizetők számára ez aggasztó lehet, mivel a közvetlen környezetükben már olyan országok vannak, ahol 5-10.000 forintokat kérnek el egyetlen havi YouTube Premium előfizetésért. Például Olaszországban az egyéni csomag már 5500 forint/hó, míg a családi csomag 10.200 forint/hó, ami gyakorlatilag kétszerese a magyar áraknak. A csehek egy felhasználótól 3280 forintot, míg egy családi csomagért 6100 forintot kérnek havonta.

Bár Magyarország kimarad a novemberben tervezett európai áremelésből, a helyzet nem kecsegtet sok jóval. Hivatalos információk ugyan nincsenek, de a következő években, például 2025-ben, egy újabb felzárkóztató áremelésre is számíthatunk. Jelenleg Magyarország az egyik legolcsóbb YouTube Premium hozzáféréssel rendelkezik, ám a közeljövőben ez a helyzet is megváltozhat. A dán felhasználók például már jelezték, hogy ott a YouTube a legdrágább szolgáltatás.

A YouTube emellett egyre agresszívebben harcol a reklámokat kikerülő nézők ellen, ami sok felhasználót egyre inkább a Premium szolgáltatás választására kényszerít. Az egyre növekvő reklámok a tisztességes felhasználókat is frustrálják, ami tovább növelheti a prémium szolgáltatás iránti keresletet.

Főkép forrása:
Northfoto illusztráció

További cikkek