Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A YouTube új intézkedéseket tesz a tizenévesek védelme érdekében

10perc.hu
2024. 09. 05.
A YouTube új intézkedéseket tesz a tizenévesek védelme érdekében

A YouTube új irányelveket vezetett be a tinédzserek védelme érdekében, amelyek korlátozzák a fizikai tulajdonságokat idealizáló tartalmakat.

A YouTube nemrégiben jelentős lépést tett a tinédzserek mentális egészségének védelme érdekében azáltal, hogy korlátozza azoknak a videóknak a megtekintését, amelyek a fittséget, testsúlyt vagy fizikai tulajdonságokat idealizálnak. Az új irányelvek célja, hogy csökkentsék az ilyen tartalmak negatív hatásait, még akkor is, ha ezek nem sértik a platform irányelveit - közölte a The Guardian.

Dr. Garth Graham, a YouTube globális egészségügyi vezetője kifejtette:

„Miközben egy tinédzserben kialakulnak a gondolatok arról, hogy kik is ők valójában, és milyen normákat állítanak fel saját magukkal szemben, az idealizált normákat bemutató tartalmak ismételt megtekintése, amely egy irreális belső normát kezd kialakítani, egyeseknél negatív hiedelmek kialakulásához vezethet önmagukról.”

A YouTube az Egyesült Királyságban és világszerte új irányelveket vezetett be, amelyek megakadályozzák, hogy a tinédzserek az ilyen típusú tartalmak csapdájába kerüljenek. Az algoritmusok nem fogják tovább ajánlani azokat a videókat, amelyek idealizálják a fizikai tulajdonságokat, például a karcsúbb orrot célzó szépségápolási gyakorlatokat, vagy olyan edzésprogramokat, amelyek egy bizonyos külső megjelenésre törekednek.

Allison Briscoe-Smith, klinikus és YouTube-tanácsadó hozzáfűzte: „Az egészségtelen normákat vagy viselkedési formákat idealizáló tartalmak többsége közvetíthet problémás üzeneteket - és ezek az üzenetek hatással lehetnek arra, hogy egyes tizenévesek hogyan látják magukat.”

Ezek az intézkedések összhangban vannak az Egyesült Királyság új online biztonsági törvényével, amely megköveteli a technológiai vállalatoktól, hogy megvédjék a gyerekeket a káros tartalmaktól, és értékeljék az algoritmusok által jelentett kockázatokat. Sonia Livingstone, a London School of Economics szociálpszichológia professzora elmondta: „Itt legalább elismerik, hogy az algoritmusok megváltoztatása pozitív lépés, amelyet a YouTube-hoz hasonló platformok megtehetnek. Ez különösen előnyös lesz a sérülékeny és mentális problémákkal küzdő fiatalok számára.”

További cikkek