Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Bemutatták a világ leggyorsabb mobiltöltőjét

10perc.hu
2024. 08. 16.
Bemutatták a világ leggyorsabb mobiltöltőjét

Bemutatták a világ leggyorsabb okostelefon-töltési technológiáját, amely mindössze 5 perc alatt képes teljesen feltölteni egy okostelefon akkumulátorát.

A világ leggyorsabb okostelefon-töltési technológiáját augusztus 14-én mutatták be Sencsenben, a kínai Realme vállalat fejlesztésének köszönhetően - írta meg a 24.hu.

A 320 wattos szuperszonikus töltő kevesebb mint 5 perc alatt képes egy okostelefont teljesen feltölteni, amely gyorsabb, mint amennyi idő alatt egy átlagos e-mailt meg lehet írni. A Realme új technológiája túlszárnyalja a korábbi rekordtartót, a Redmi 300 wattos gyorstöltését, amely eddig a leggyorsabbnak számított.

A GSMArena beszámolója szerint ez a forradalmi töltő egy teljesen lemerült készüléket mindössze 1 perc alatt 26 százalékosra tölt fel, a teljes 100 százalékos töltés pedig körülbelül 4 és fél percet vesz igénybe. A Realme 320 wattos töltőjét egy 4 420 milliamperórás, négy cellás akkumulátoron mutatták be, amelynél a gyorstöltési technológia egyszerre több cellát is tölt, így jelentősen csökkenti a töltési időt.

A Realme továbbá egy új hálózati adaptert is kifejlesztett, amelyet Pocket Canonnak (zsebágyúnak) neveztek el, és amely 3,3 watt per köbcentiméteres teljesítménysűrűséggel rendelkezik. Ez az adapter a kompakt mérete ellenére rendkívül hatékony, tovább növelve a gyorstöltési technológia hatékonyságát.




További cikkek