Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Bemutatta a Google a Gemini Live hangalapú szolgáltatást

10perc.hu
2024. 08. 16.
Bemutatta a Google a Gemini Live hangalapú szolgáltatást

A Gemini Live az új Google fejlesztés, amely célja, hogy a felhasználók természetes és szabad beszélgetéseket folytathassanak mesterséges intelligenciával.

A Google bemutatta legújabb hangalapú fejlesztését, a Gemini Live-ot, amelyet valószínűen a ChatGPT Voice válaszának szánhattak, hiszen nemrég ők jelentettek be ilyen jellegű módosítást. Az új funkció célja, hogy a felhasználók természetes, szabadon folytatható beszélgetéseket folytathassanak a Gemini mesterséges intelligenciával, beleértve a beszélgetés megszakítását is. 

A Gemini Live jelenleg csak Android-eszközökön érhető el azok számára, akik havi 19 dolláros előfizetést vásároltak a Gemini Advanced szolgáltatásokra és angol nyelvi beállítást használnak 

- számolt be a Blikk.

Bár a Google a Made by Google eseményen bejelentette a Gemini Live indulását, néhány felhasználó még mindig nem tudott hozzáférni a funkcióhoz, annak ellenére, hogy megfeleltek a feltételeknek. A Google ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező hetekben orvosolják a hozzáférési problémákat, és szélesebb körben elérhetővé teszik a szolgáltatást.

A Gemini Live első változata jelenleg csak hangalapú, és a tervek szerint később multimodális funkciókkal is bővül, például a telefon kameráján keresztül történő „AI-nézegetéssel”.

A nem angol nyelvű felhasználók számára egyelőre még nem elérhető a Gemini Live. Ha valaki szeretné kihasználni a chatbot új funkcióit, érdemes lehet várnia szeptember végéig, amikor a szolgáltatás bővülhet. A kérdés, hogy megéri-e már most előfizetni a Gemini Advanced szolgáltatásra, és érdemes mérlegelni a közel hétezer forintnak megfelelő havi díjat.

 

Főkép forrása:
AI Revolution/YouTube

További cikkek