Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Komoly problémák a Windows 11 legújabb frissítésével

10perc.hu
2024. 07. 01.
Komoly problémák a Windows 11 legújabb frissítésével

A frissen megjelent Windows 11 legújabb frissítése, a KB5039302 komoly gondokat okozott a felhasználók körében.

A HVG beszámolója szerint az érintettek számítógépei folyamatosan újraindulnak a frissítés telepítése után, ami lehetetlenné teszi a rendszer betöltését. A frissítés eredetileg előnézetes verzióban jelent meg, vagyis nem csak tesztelők számára vált elérhetővé, hanem lakossági és vállalati felhasználók kis százaléka is hozzá férhetett az új frissítéshez. Ennek célja az volt, hogy tesztelje a rendszerstabilitást és funkcionalitást, mielőtt az általános felhasználókhoz is eljut. Ennek ellenére a problémák széles körben jelentkeztek és sok felhasználót érintettek.

A Microsoft hivatalosan is elismerte a hibát és visszavonta a KB5039302 frissítést. Jelenleg is nyomoznak, hogy mi lehet a hiba forrása és az érintetteknek javasolják, hogy használják a Windows 11 helyreállítási környezetét. Ez az opció automatikusan előjön, ha a rendszer ismétlődően nem tud megfelelően betöltődni.

A helyreállításhoz először a Hibaelhárítás opciót kell választani, majd a Speciális beállítások menüpontban lehetőség van a legutóbbi minőségi frissítés eltávolítására. Ezután a rendszer újra képes lesz megfelelően működni, miután eltávolításra került a problémás frissítés.

A Microsoft várhatóan a frissítés javítása és újratesztelése után adja ki újra a KB5039302-t, amely eredetileg július közepén jelenne meg, azonban ez valószínűleg el fog tolódni, hiszen a Microsoftnak javítania kell a frissítést és azt újból tesztelniük is kell.

Főkép forrása:
illusztráció

Hirdetés

További cikkek