Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

EMMA: A MÁV-VOLÁN csoport új utazástervezője megérkezett

10perc.hu
2024. 06. 14.
EMMA: A MÁV-VOLÁN csoport új utazástervezője megérkezett

Új utazástervező platformot indított a MÁV-Volán csoport, amely integrált megoldást kínál a vasúti és autóbuszos közlekedésre.

Az új vármegye- és országbérletek bevezetése után a MÁV-VOLÁN csoport tovább bővítette szolgáltatásait egy integrált utazástervező platformmal, amely jelentős előnyöket kínál a vasúti és autóbuszos közlekedésben utazók számára.

Az új rendszer, az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon), az első ilyen jellegű platform Magyarországon, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek mind a vasúti, mind az autóbuszos menetrendekhez és valós idejű járatinformációkhoz. 

Ezáltal bárki gyorsan és egyszerűen tervezheti meg utazását, legyen szó vonatról, autóbuszról vagy ezek kombinációjáról - írja a MÁV-csoport.

A szolgáltatás célja, hogy teljes útvonaltervet biztosítson a felhasználóknak Magyarország bármely két pontja között, beleértve a MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a VOLÁNBUSZ helyközi járatait, valamint több mint 70 település helyi járatait. 

A tervezés során figyelembe veszi a valós idejű adatokat és az esetleges késéseket is, ami megbízhatóbbá és pontosabbá teszi az utazási terveket.

Hegyi Zsolt, a MÁV-START vezérigazgató-helyettese, hangsúlyozta, hogy az EMMA lehetővé teszi az utasok számára, hogy egy felületen keresztül tervezzék meg utazásukat buszokkal és vonatokkal egyaránt. 

Az EMMA több hasznos funkcióval rendelkezik, például lehetőség van helyi és helyközi állomások, megállók és nevezetes helyek megadására, gyaloglási sebesség beállítására, és átszállási idők módosítására. Az útvonaltervek nyomtathatók és megoszthatók, és a rendszer a nemzetközi vonatok teljes útvonalát is tartalmazza.

Az EMMA a MÁV-Volán csoport digitális kínálatának legújabb tagja, amely tesztüzemben már elérhető az utasok és az érdeklődők számára. A platform elérhető a megújuló MÁV-appon és az emma.mav.hu weboldalon.


Hirdetés

További cikkek