Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Engedélyezi a felnőtt tartalmak posztolását az X

10perc.hu
2024. 06. 04.
Engedélyezi a felnőtt tartalmak posztolását az X

A felnőtt tartalmak csak egyértelmű jelzéssel jelenhetnek meg az X-en.

Az X közösségi médiaplatform hivatalosan is lehetővé teszi a konszenzusos felnőtt tartalmak megjelenítését, feltéve, hogy azokat egyértelműen jelölik. Ezzel formalizálják azt az irányelvet, amely már akkor is érvényben volt, amikor a platform még Twitter néven működött, mielőtt Elon Musk 2022-ben megvásárolta azt - közölte az APNews.

A San Franciscó-i székhelyű vállalat weboldalán közzétett frissítés szerint a felhasználóknak lehetőségük van szexuális témákkal kapcsolatos anyagok létrehozására, terjesztésére és fogyasztására, amennyiben azok konszenzusosak. A felnőtteknek szóló anyagok már a Musk előtti Twitter alatt is engedélyezettek voltak, bár hivatalos irányelv nélkül. Az X továbbra is korlátozza a felnőtt tartalmakat a gyerekek és azok számára, akik nem akarják látni azokat.

Az X hangsúlyozza, hogy tiltják a kizsákmányolást, a beleegyezés hiányát, a tárgyiasítást, a kiskorúak szexualizálását vagy károsítását, valamint az obszcén viselkedést elősegítő tartalmakat. Nem engedélyezik a felnőtt tartalmak megosztását jól látható helyeken, például profilképeken vagy bannereken. Az X politikája ellentétes más közösségi médiaplatformokkal, mint a Meta tulajdonában lévő Instagram és Facebook, valamint a TikTok és a Google YouTube.

Brooke Erin Duffy, a Cornell Egyetem kommunikációs professzora szerint az X provokatív stratégiája jól illeszkedik a Musk utáni marketingstratégiához, és igyekszik megkülönböztetni magát a „márkabiztos” versenytársaktól. A vállalat célja, hogy olyan embereket, köztük alkotókat és művészeket vonzzon, akiket más közösségi médiaplatformok marginalizáltak.

Az irányelv a valós és a mesterséges intelligenciával generált anyagokra egyaránt vonatkozik. Az X arra kéri azokat a felhasználókat, akik rendszeresen posztolnak felnőtt tartalmakat, hogy módosítsák médiabeállításaikat úgy, hogy minden képük és videójuk egy tartalmi figyelmeztetés mögé kerüljön, biztosítva ezzel, hogy csak azok tekintsék meg azokat, akik valóban látni akarják.




További cikkek