387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Elengedi a Bumble a nők kezdeményezési kényszerét

10perc.hu
2024. 05. 05.
Elengedi a Bumble a nők kezdeményezési kényszerét

A társkereső újraírta saját szabályait.

A Bumble randitapp 10 év után lazít a "nők kezdeményeznek először" szabályán. Az app bevezetett egy új "nyitó lépés" funkciót, amely lehetővé teszi a nőknek, hogy meghatározzanak egy beszélgetésindító kérdést, amire a férfiak válaszolhatnak - közölte a CNN.

A Bumble társalapítója, Whitney Wolfe Herd távozása óta új vezérigazgató, Lidiane Jones vezette be a változásokat. A cél az app relevanciájának fenntartása, hiszen sok egyedülálló kiégett az online randizás mellett, és inkább a személyes kapcsolódásokat keresi.

A "nyitó lépés" funkcióval a nők továbbra is kezdeményezhetnek üzenetet, de akár be is állíthatnak egy kérdést a potenciális partnerüknek - például az álomvacsoravendégéről -, amivel jelzik, hogy szeretnék, ha a férfi kezdené a beszélgetést. (Nem bináris felhasználók és azonos nemű párt keresők esetén bármely fél indíthat és válaszolhat a nyitó lépésre.)

A Bumble a ráncfelvarrás részeként frissített "randizási szándék" jelvényeket is bevezetett, amelyekkel a felhasználók a profiljukon jelezhetik, hogy például "élettársat" vagy csak "laza, szórakoztató randevúkat" keresnek. A Bumble mostantól azt is megköveteli a felhasználóktól, hogy több fotót töltsenek fel a bemutatkozáshoz. Az alkalmazás a lehetséges párok profiljainak tetején kiemeli a közös érdeklődési köröket, hogy a felhasználókat kompatibilisebb partnerekkel hozza össze.

A változtatások kulcsfontosságúak lehetnek a Bumble - amely a Badoo és a Fruitz randit appokat is birtokolja - nyereségességének visszaállításához, miután a tavaly 1,9 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el. A cég részvényárfolyama is zuhant, 86%-ot veszített 2021. februári IPO-ja óta.

A Wall Street elemzői 12 millió dolláros profitot várnak a Bumblétől az idei év első három hónapjának eredményei alapján, ami jelentős növekedés a tavalyi negyedévi 2,3 millió dolláros veszteséghez képest. A fizető felhasználók száma várhatóan 14%-kal nő, meghaladva a 3,9 milliót.

"Nagyon szerencsések vagyunk, hogy nagyon egészséges pénzügyi helyzetünk van, így a cég növekedésébe tudunk fektetni, miközben továbbra is nyereségesek maradunk a részvényeseink számára" - mondta Jones. "Egy nagyszerű fordulóponton vagyunk, van elég nagy felhasználói bázisunk, és még mindig van hová fejlődnünk, így mindkét célt egyensúlyba tudjuk hozni."


 


Főkép forrása:
Ivan Radic/Flickr

További cikkek