392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Instagram: cenzúrát vezetnek be a privát meztelen fotókra

10perc.hu
2024. 04. 12.
Instagram: cenzúrát vezetnek be a privát meztelen fotókra

Egyetlen tesztelési fázisban van az intézkedés.

Az Instagram bejelentette, hogy új eszközöket vet be a kéretlen meztelen fotók elleni védelem érdekében. A Guardian által közölt cégközlemény szerint a platform minden kiskorú felhasználója automatikusan elhomályosított képeket fog látni, hogy megvédjék őket a meztelen tartalomtól. Ez a lépés a képes zaklatás és zsarolás elleni kampányuk része, amelyet jelenleg tesztelés alatt vezetnek be - írja a Telex.

Az új funkció az Instagramon minden 18 év alatti felhasználó számára automatikusan be lesz kapcsolva, de a felnőttek is bátorítást kapnak a használatára. A felhasználók figyelmeztetést kapnak, ha olyan tartalmat próbálnak megtekinteni, amely meztelen vagy szexuálisan explicit. Az alkalmazás lehetőséget biztosít majd a felhasználóknak arra, hogy megnézzék a cenzúrázott tartalmat, de lehetőségük lesz az is, hogy jelentsék és blokkolják a tartalmat küldő profilt.

Azok, akik meztelen fotókat küldenek privát üzenetekben, figyelmeztetést kapnak arról, hogy legyenek óvatosak az ilyen tartalmak megosztásával. Emellett tájékoztatást kapnak arról, hogy bármikor visszavonhatják a küldött képeket. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem garantálja, hogy a képeket addigra senki sem látta még meg. Az Instagram célja részben az ilyen zsarolások és a kéretlen meztelen tartalmak elleni védelem, különösen a kiskorú felhasználók esetében. A cég így kívánja megvédeni a felhasználókat az olyan helyzetektől, amikor zaklatók vagy zsarolók próbálnak intim tartalmakat megosztani velük.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg csak az Instagramon tesztelik ezt az intézkedést, és más Meta Platforms tulajdonában lévő platformok, mint például a WhatsApp és a Facebook, továbbra is kitettek maradnak a kéretlen meztelen tartalmaknak.




További cikkek