392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Országos előadássorozat indul a kiberbiztonság erősítéséért

10perc.hu/MTI
2024. 04. 11.
Országos előadássorozat indul a kiberbiztonság erősítéséért

A rendezvénysorozat a vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében történik.

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít - jelentette be csütörtökön a hatóság.

A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint - a cselekvő állam részeként - elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

Az SZTFH célkitűzése összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, miszerint javítani kell az európai vállalatok kiberbiztonsági veszélyekkel és támadásokkal szembeni ellenállóképességét. A hatóság kezdeményezésére elkészült, majd 2023. május 23-án hatályba lépett a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény, amely számos kiemelt ágazatban szolgálja a közép- és nagyvállalatok kiberbiztonsági szintjének növelését - idézte fel a közlemény.

A törvény kiberbiztonsági felügyeleti jogkörrel ruházta fel az SZTFH-t azon stratégiai vállalatok, szervezetek vonatkozásában, amelyek a társadalom és a gazdaság működése szempontjából alapvető és a digitalizáció fejlődése miatt nélkülözhetetlen infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtanak.

A széleskörű tájékoztató előadássorozat segíti az érintetteket az új kiberbiztonsági törvényben foglalt jövőbeni kötelezettségek, illetve előírások megismertetésében és értelmezésében. A rendezvénysorozaton a résztvevők személyesen tehetnek fel szakmai kérdéseket a hatóság képviselőinek.

A tavalyi nagy sikerű edukációs sorozat után idén az alábbi városok adnak otthont a rendezvényeknek: Eger, Székesfehérvár, Veszprém, Szeged, Szombathely, Tata és Budapest. Az eseményekre az SZTFH honlapján lehet regisztrálni - közölte a hatóság.

További cikkek