390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Leállt a Facebook, Instagram és a WhatsApp, több ezer felhasználót érintett

10perc.hu
2024. 04. 04.
Leállt a Facebook, Instagram és a WhatsApp, több ezer felhasználót érintett

A Meta Platforms szolgáltatásai globális üzemszünetet szenvedtek el.

A Meta Platforms, a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalata, 2024. április 3-án szerdán jelentős üzemszünetet szenvedett el. A hiba a Meta infrastruktúrájának egy hibájának köszönhetően a három platformot érintette, és világszerte több ezer felhasználót érintett.

A Downdetector, a webhelyek teljesítményét figyelő platform, a WhatsApp esetében 82 000, az Instagram esetében 3700, a Facebook esetében pedig 1840 hibajelentést regisztrált a csúcsidőben. A kiesés az Egyesült Királyságra nem korlátozódott: az Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában is jelentős számú felhasználót érintett.

A Meta a Facebookon és a Twitteren is megerősítette a hibát, és közölte, hogy a csapatok azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsák a szolgáltatásokat. A WhatsApp egy későbbi bejegyzésben jelezte, hogy a szolgáltatás 100%-ban visszaállt.

A Meta Platformsnak körülbelül 3,19 milliárd napi aktív felhasználója van a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és a Threads platformokon. Ez a globális kiesés jelentős hatással volt a felhasználókra, akik nem tudtak kommunikálni, üzeneteket küldeni vagy híreket fogyasztani a platformokon - írja a BBC.

A Meta nem hozta nyilvánosságra a hiba pontos okát, de ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja az esetet és megteszi a szükséges lépéseket a jövőbeli hibák megelőzése érdekében.

További cikkek