Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Xbox Dev Kit: Új Xbox tűnt fel a láthatáron

10perc.hu
2024. 03. 19.
Xbox Dev Kit: Új Xbox tűnt fel a láthatáron

Felbukkant egy új Xbox Dev Kit a dél-koreai hatóságok adatbázisában, ami arra utal, hogy a Microsoft hamarosan új konzolt dobhat piacra.

Az utóbbi időben a pletykák a PlayStation 5 Próval kapcsolatos szivárogtatásokból indulnak ki, de a Microsoft csendben őrzi titkait - írja a pcwplus.hu. Phil Spencer, az Xboxért felelős vezető februári nyilatkozatában ígért "izgalmas hardveres bejelentéseket" az ünnepi időszakra.

Egy új Xbox Dev Kit bejegyzése tűnt fel a dél-koreai hatóságok adatbázisában március 18-án. A 2089-es modellszámú fejlesztőknek szánt hardver arra utalhat, hogy a Microsoft hamarosan új konzolt dobhat piacra.



A 2020-ban megjelent Series X|S konzolok esetében ugyanez a regisztráció 5 hónappal előzte meg a premiert. Ez alapján arra lehet következtetni, hogy fél éven belül érkezhet az új Xbox.

Februárban egy információ egy lemezmeghajtó nélküli Series X variánsról jósolt, de ez a modell valószínűleg a régi hardvert fogja használni, és nem igényelne Dev Kit-et. Ezért valószínűleg egy izgalmasabb újdonságról van szó.

Lehet, hogy a Microsoft egy PlayStation 5 Pro-t elnyomó erőgéppel készül, de korábbi pletykák egy Steam Deckhez hasonlító kézikonzolról is szóltak.

Bármi is legyen a terv, a kiszivárgott információk összhangban vannak Phil Spencer ígéretével, és új hardveres bejelentésekre számíthatunk az év végén.

Főkép forrása:
Freepik (illusztráció)

További cikkek