390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Facebook leállás: feltörés okozta a káoszt?

10perc.hu
2024. 03. 06.
Facebook leállás: feltörés okozta a káoszt?

Ahogy azt korábban megírtuk, kedden délután leállt a Facebook, a Messenger és az Instagram is. Több mint egy órán át nem tudtak bejelentkezni a felhasználók. Egy szakértő szerint feltörhették a Meta rendszerét, de a CISA ezt nem erősítette meg. 

Kiderült, mi okozhatta a Facebook, a Messenger és az Instagram váratlan összeomlását kedd délután. Emma Chittenden, a Daily Star technológiai szakértője elmondta, hogy szerinte a problémát az okozhatta, hogy feltörhették a Meta rendszerét.

"Lehet, hogy feltörték őket, gyanítom, hogy ez ugyanaz a probléma, mint az AT&T amerikai telekommunikációs vállalatnál volt a múlt héten" - idézi a szakértőt a Ripost.

Chittenden hozzátette, hogy akár DDoS-támadás vagy brut force támadás is történhetett. Mint mondta, a Meta a védelmet helyezte előtérbe azzal, hogy mindenkit kidobott a teljes hálózatukból.

Ezzel szemben az amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynökség (CISA) egyik magas rangú tisztviselője azt közölte, hogy rosszindulatú kibertámadásra utaló összefüggést nem fedeztek fel, és a leállásnak nincs köze a szuperkedd amerikai előválasztási naphoz - olvasható az ATV oldalán.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Facebook

További cikkek