Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Rengeteg eBay dolgozó veszíti el ma a munkáját

10perc.hu
2024. 01. 24.
Rengeteg eBay dolgozó veszíti el ma a munkáját

Az eBay döntése hátterében az áll, hogy a cég egy olyan üzleti visszaeséssel szembesül, amely az egész technológiai szektorra kiterjed.

Jamie Iannone, az eBay vezérigazgatója egy blogbejegyzésben azzal indokolta a dolgozók leépítését, hogy a cég személyzetének mérete és költségei meghaladták az üzleti vállalkozásunk növekedését - írta az npr.

Ezenkívül az eBay megszünteti kapcsolatát sok külső vállalkozóval. Iannone szerint ezek az intézkedések segítenek a cégnek "rugalmasabbá" válni a "kihívást jelentő" gazdaságban.

Az eBay-t 1995-ben alapították, és az internet korai úttörőjeként tartják számon

A vállalat az e-kereskedelem világában sok változást és kemény versenyt élt túl, és ma már egy 21 milliárd dolláros vállalattá nőtte ki magát, amely közel 12 000 alkalmazottat foglalkoztat. Azonban alapvető üzletága az évek során elkezdett zsugorodni az Amazon és más online piacterek által.

A kedden bejelentett ezer alkalmazott elbocsátása egy korábbi személyzet-csökkentés folytatása, ugyanis 2023 februárjában 500 alkalmazottat küldött el a vállalat.

Csak 2024 első négy hetében 11 000 ember veszítette el munkahelyét a tech szektorban

Az eBay a koronavírus-járvány miatt növelte alkalmazottainak számát, mivel az emberek rákaptak a biztonságos online vásárlásra, viszont az akkori fellendülés mára eltűnt. Ez nem egyedi példa, más nagy technológiai cégeknél, mint a Google vagy az Amazon is hasonló játszódott le, a gyors létszámbővülés után pár évvel jöttek az elbocsátások.

Iannone, az eBay vezérigazgatója elmondta, hogy a munkájukat elvesztő dolgozókat Zoom-megbeszélésen keresztül értesítik. Minden amerikai alkalmazottját arra kérte, hogy ezen a napon dolgozzanak otthonról, hogy ezek a beszélgetések nyugodt körülmények között történjenek meg.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek